Három parkolójegy autómata sem adott jegyet, viszont mikuláscsomagot kaptam. Öt perccel a parkolási idő vége előtt. Itt egy film is ami bizonyítja, bárki járhat így.

2010. január 18.

Ha hétfő, akkor edzés. 18 órakor kezdődik a Szinyei Merse utcai gimi alagsorában. Hogy milyen edzés? Ha érdekel látogass el IDE (később, mert most a blogot olvasod).

Kollégámmal, Kryx-el szoktunk lemenni munka után az én autómmal. Általában 17:30 és 17:45 között szoktunk megérkezni, ez sajnos azt jelenti, hogy még parkolási díjat kell fizetni. Öröm az ürömben, hogy csak 15 perc van a parkolási időszak végéig, így nem súlyos a tétel.


Vagy mégis?

Vagy mégis. Ezen a napon ugyanis az történt, hogy hiába próbáltunk meg jegyet váltani, az autómata makacsul nem adott. De nem csak az egyik, hanem egyiksem a környéken. Ha nem ad akkor nem add, az edzés meg kezdődik. Gondoltuk 10 percel a parkolási időszak vége elött ebből már nem lehet baj. Edzés végére naná, hogy a piros zacsi a szélvédőn volt. 17:55 perces időponttal. Hát ja, ha nincs jegy büntetni kell. Ez az elv.

Bosszantott a dolog rendesen, mivel ebből most megint olyan ügy lesz, ami egyrészről végeláthatatlan, másrészről reménytelen. 1650 forint büntetést azonban nem vagyok hajlandó fizetni, mert nem az én hibám, hogy 17:45 kor már nem lehet jegyet vásárolni. A mellékelt csekk alapján átutaltam 200 Forintot a Centrum Kft. számára. Ez sem járna neki, de méltányosságból a sok törödésért, papírmunkért, fényképéert ennyit tudok adni.

 

Miért óberkodom már megint?

Hát mert tudom, az automata azért nem ad jegyet mert úgy van beállítva, hogy csak akkor ad jegyet ha a következő napra átnyúlik a fizetett időszak. Méghozzá jócskán. A minimum díj kétszeresét legalább be kell dobni, ahhoz, hogy adjon jegyet. Ez másnap reggel legalább 15 perc parkolást tenne lehetővé, ha akarnék addig maradni. De hát mi a fenét csináljak ott egész éjjel?

2010. január 19.

Visszamentem a tegnapi helyre ugyan abban az időpontban egy kamerával, az ott készült kis film látható az oldal tetején.

A film végén szereplő szöveg:
 

Egy bizonyos időn túl a parkoló órát csak "túldobni" lehet, így a parkolási időszak átnyúlik a következő napra.
Ahogy a példák mutatják a túldobás mértéke bőven meghaladja a minimális díjat, így az autóstól 15-30 perc többlet parkolási díjat is beszedhetnek.

Ezek a pénzek nem kaphatók vissza, viszont az átnyúló időszakot másnap egy másik autós is kifizeti.
Így az átnyúló időszakokra dupla pénzhez juthat a parkolási társaság.

Én ezen a helyen heti két alkalommal parkoltam 2009-ben és mindig túl dobtam az órát.
Ez alkalmanként 50-100 Ft plusz kiadás volt számomra.
Éves szinten átlagban 7800,- forint többletet fizettem ezen az egy helyen.

Vajon mennyi pénzt gombolnak le éves szinten az autósoktól ezzel a trükkel?

Megfogadtam, 2010-ben többet nem fogom túldobni az órákat. Az első alkalommal 2010. január 18.-án 17:55 időponttal megkaptam az első mikuláscsomagom.
Ezért készült másnap ez a film.

Átutaltam 200,- Ft-ot a Centrum Parkolórendszer Kft. egyszámlájára. Ennél többet nem vagyok hajlandó fizetni."


Értékeld a cikket!
{extravote 3}



Mindenféle cimke

3D 3D nyomtatás Ableton AJAX bútor C++ CraftBot CSS effekt EG eladó Fincy GO. HTML ifjúsági ingyenes Javascript JQuery KORG m50 KORG R3 Kraftwerk lakás LFO pedál PLA RADIAS-R SQL szoftver V-PATCH WEB Windows