Megpróbálam megidézni a '80-as éves hangulatát, zenében és képben. Talán kicsit el is túloztam, így akár paródiának is nevezhetjük.

Zenei indíttatás

Autózás közben a rádióban meghallottam ezt a közismert Depeche Mode slágert és valahogy megalapozta a napomat. Este azon kaptam magam, hogy a You Tube-on keresem, majd szinte azonnal elkezdem zongorázni ahogy indult a zene. Adódott, hogy akkor megcsinálom és elve úgy készültem rá, hogy videó legyen belőle.

értékeld: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Így készült...

Elsőként lekottáztam a zenét, ami nem volt valami nagy kihívás. Utóbb kiderült tök feleslegesen mert megtaláltam MIDI fájlban is. Legalább volt mihez hasonlítanom, igaz azt más hangnemben csinálta valaki. Szokásos hangszínprogramozás, majd Ableton Live-ban olyan track-eket készítettem melyeket a Launch Pad-ról lehet irányítani, így élőben is előadható. Amikor minden kész volt, jól begyakoroltam a szóló részeket. A diszkós fényeffekt akkor jutott eszembe, amikor megláttam a gyerek szobájában a szilveszterre vásárolt forgó villanykörtét.

Amikor egy szép napon egyedül maradtam otthon, elsötétítettem, beállítottam a kamerát meg a lámpát és felvettem magam, ahogy játszom. Több kameraállást használtam, így számos felvétel készült. Az audió és a videó anyag egy időben, de külön eszközön lett felvételezve. Ha nagyon odafigyelsz, látni helyenként a vidón egy kis csúszást. Erre még ki kell találnom valami megoldást. Próbáltam a kamera audió bemenetére kötni a zenei mixet, de ez a videó vágásoknál okoz némi problémát.  Amikor a félkész anyagot visszanéztem rájöttem, hogy valamit elállítottam mert egy kicsit gyorsabb lett a zene, mint az eredeti, így kissé mulatósra sikeredett. Semmi kedvem nem volt újra felvételezni mindent, így a videót teleraktam fényeffektekkel. Ezért ez a paródia jelleg. Végül is illik a '80-as évekhez.

Gears

KORG m50
KORG R3
KORG RADIAS-R
ALLEN&HEATH ZED 14 keverő
Ableton Live 9
PANASONIC HC-X900M


 


Zenefelhő

Kraftwerk szintetizátor Fincy GO. Donna Summer RADIAS-R VERMONA KORG m50 roland Pink Floyd VST Yamaha PSS-170 KORG R3 LIVE Ableton Squier STRAT