Ebben az időszakban készült első megírt zenei anyagom, amit sávonként rögzítettem, kevertem. A címe is arra utal amire gondoltam vele: Meghívó Fincy GO. zenei világába.

Zenei indíttatás

Elmentem egy hangtechnikai kurzusra, ahol feladat volt, hogy egy zenei anyagon a lépéseket végig vegyük. Sajnos nem vittem végig mert időközben épp sok munkám adódott, így nem maradt idő rá. Ennek ellenére ami elkészült ebből a zenei anyagból az itt most meghallgatható.

értékeld: 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

A zenémet az ihlette, hogy ha már újra elkezdtem saját számokat csinálni, akkor legyen egy olyan mi nem egészen szintetizátor zene. Ezért hangkészletnek normál hangszerek hangjait választottam és saját gitárszolót tettem bele, amit természetesen szintén én játszom a magam amatőr módján. Énekelni sosem tudtam, mégis olyan dallamot álmodtam meg amire akár szöveget is lehetne írni.

Így készült...

Minden egyes hangszer és dob hangja külön sávon kerül rögzítésre egy természetesen jogtiszta Ableton Live 9-ben. Ezt követően a zenei részek számítógépen lettek egymás után fűzve. A keverés is a szoftverben készült, van benne compressor+sidechain, EQ, effektek, stb.

 

 

Természetesen elkövettem az alaphibát. Türelmetlenül előbb raktam össze az anyagot, minthogy kitaláltam volna a zene lezárását. Ezt sajnos azt jelenti, hogy a munkafázisokban vissza kéne menni a felvételezéshez, akkor amikor más sokminden folyamat (pl. keverés) készen van. Mondjuk ez a készen erős túlzás, volna még mit javítani rajta.

Az minden esetre nagy örömöt okozott amikor Miamiból azt írta az egyik ismerősöm, hogy dolgozat javítás közben hallgatva nagyon kellemesnek tartotta. Biztos nem erre figyelt.

Gears

KORG m50
KORG R3
KORG RADIAS-R
Fender SQUIER Stratocaster
KORG AX5G multieffect
ALLEN&HEATH ZED 14 keverő
Ableton Live 9


 


Zenefelhő

KORG R3 roland VST Squier STRAT Fincy GO. Donna Summer KORG m50 LIVE Ableton szintetizátor Kraftwerk RADIAS-R VERMONA Pink Floyd Yamaha PSS-170