A kisméretű tárgyak nyomtatása némiképp eltér a szokásosnál, de vajon honnan is kezdődik a kis méret? Ez számos dologtól függ, ebben a cikkben egy hiretelen kapott ötlet nyomán, mégis elsőre sikeresen kinyomtatott kisméretű tárgyat mutatok be.

Azt hiszem ezzel a cikkel sikerül bebizonyítanom, hogy van létjogosultsága az otthoni 3D nyomtatással előállított használati tárgyaknak. Nem kisebb dologra vállalkoztam, mint hogy egy közel 200 000 Ft értékű hangszer sorsát rábízzam egy nyomtatott alkatrészekből készült konzolra. Merészség, vagy tudomány?

Ez a cikk bemutatja, hogyan zajlik egy tárgy létrehozása. Mivel hobbiként szintiken zenélek, elég sok hangszerem van. Hogy együtt tudjanak megszólalni, egy keverőt használok de csak négy sztereó csatorna van rajta és nekem öt kéne. Ennek megoldásáról készítettem egy kis filmet és ezt a leírást.

Az első műszaki probléma kicsit megijesztett, mert nem értettem hogy történhetett az eset. Először arra gondoltam valami elrepedt, és óriási a baj. A 3D nyomtatásnál azonban szükségesek bizonyos karbantartási tevékenységek is. Ez a cikk a filament elakadás orvoslását, azaz a nyomtatófej tisztítását mutatja be lépésről lépésre.

CraftBot az én
3D Printerem

D.I.Y.

3D 3D nyomtatás Ableton AJAX bútor C++ CraftBot CSS effekt EG eladó Fincy GO. HTML ifjúsági ingyenes Javascript JQuery KORG m50 KORG R3 Kraftwerk lakás LFO pedál PLA RADIAS-R SQL szoftver V-PATCH WEB Windows