"Ellopták a kerekem." Ez volt az első gondolatom, amikor indulás után a kocsi a jobb oldalára billent. Pedig csak a csatorna fedelet lopták el. Naná, hogy nyócker!

 

Biztos te is indultál már valahova. A nyóckerbe ez nem olyan eccerű. Azzal kezdődött, hogy amikor beültünk a kocsiba épp elloholt mellettünk egy pali, hátizsákkal a hátán. Nagyon klaffogott a lábbelije. Elég mulatságos volt. Pár méterrel odébb el kezdett kiabálni. Gondoltam bolond, én futás közben örülök ha kapok levegőt, nem hogy még óbégassak is. Mondja HajnY: "Te ennek ellopták valamijét, azért fut. Fut a tolvaj után. Lehet, hogy ellopták a biciklijét? Szegény." És tényleg, korábban egy másik pali tekert a járdán, ez meg utána fut. És még kiabál is neki. Megfordult a fejemben, hogy gyors indítás aztán megkerülöm a háztömböt, a többit meglátjuk. Én is épp cajgát akarok venni, de nem kívánok futni utána. Gondoltam addig üssük el, amíg nem az enyémet tekeri. Rajt, aztán sztoj:

Autó hüpp. 5 centit nem ment, vagy épp annyit. Nagyot koppant, azután hallgattunk. Kit érdekel már a biciklis. "Nekem ellopták a kerekem!" Na ez volt a gondolatom, aztán tisztult.

Persze csak a bal oldalon lehetett kiszállni, a család azért megpróbálta leamortizálni az ajtót is, de időben észbe kaptak. Na, hát ilyen okos családom van. Irigykedsz mi? Ezt láttuk és nem igen értettük:

Részemről nem nagyon lettem ideges. Áááá. Mondtam is mindenkinek, hogy "kuss legyen, menjetek haza!"

Hamarosan megjelentek a környék okosai is:
 
1.) "Na mivan öcsém belezúgtál a lyukba? Béna!" (tényleg, igazad van, ne segíts köcsög)
 
2.) "Jónapot, mi történt itt? Beleesett a lyukba? A cig...-k ellopták a csatornafedelet, azért van itt a lyuk. Már néztem, hogy valaki beleeshet, de csak a szemetet dobálják bele. Jaaaa, a magáé a kocsi. Segíthetek?" (fasza, mindenki tudja, hogy itt ez a lyuk, csak én nem, aki itt lakom pár méterre. De hát egy hiányzó csatornafedélben nem esik bele a kerék! Meg is nézem a következő ellopottat és tényleg, az én lyukam jóval nagyobb. NE KÖZELÍTS TE ROSSZINDULATÚ!!!!)
 
3.) "Hello, ilyet még nem láttam. Mi történt? Én minden nap erre kerekezem, de nem láttam semmilyen lyukat. Te, ez jó nagy lyuk! Akkora, mint a kerék. Ilyet még nem láttam. Segíthetek?" (csak reménykedem, hogy nem ő lopta el cangát 10 perccel ezelőtt)
 
Pár másodpercet gondolkodj el, te mit tennél?
 
"Azért vannak a jó barátok, hogy..." ...felhívjuk őket és összeáll a kép. Attila, Laci, Lajos. Ha kiráncigáljuk, lehet, hogy valami megsérül. Autómentő kiráncigálja, tehát dettó. Megemelni nem lehet, mert nem fér el az emelő. Magától ki nem jön. Tűzoltóság kihívása 70 rugó. Barátok szerint rendőrség. Majd ők intézkednek, ekkor a tűzoltó ingyen jön. Addig is Peti gépével fotózás. Rendőrség megjön, két civilruhás POLICE feliratú sárgamellényes, jóindulatú legény. Szörnyülködnek, az egyik határozottan kiszedné a kocsit, a másik hívná a tűzoltókat. Végül a határozott győz. Úgyis jegyzőkönyvet veszünk fel, ha sérül az autó, akkor a felelős (közterület fenntartó) fizet. Mondtam, megpróbálhatjuk, de nem hiszem. Nagyon mélyen van a kerék. Azt mondja, a másik majd segít.
 
Nézzük:
 
Nem hiszed el, megemelte az elejét, amikor indítottam, és kiugrott. Szerintem volt szuflája a manusnak, pedig nem volt magasabb nálam. Irdatlan lyuk tátongott. Nem csak a csatorna fedelet lopták el, hanem a karimáját is. A lyuknak megszűnt a keretmerevsége és a sok áthajtás miatt kilazult téglák pont alattam szakadtak be, kétszer akkorára növelve az addigi úthibát.
Kérdeztem mi lesz. Egyikük betelefonált a központban, hogy helyzet megoldva. Másik venné fel a jegyzőkönyvet, de valahol a környéken lopás történt. Idő van, menni kéne az új helyszínre. Majd a rendszám alapján lekérdezik az adataimat a központi nyilvántartóból. Próbáljam ki az autót, ha úgy találom valami megsérült, menjek be az őrsre, majd intézik. A kölcsönös bizalom jegyében távozunk. (Autó megúszta)
 
Miért is írtam ezt a blogot?
Hát, mert kitudja mióta ott áll egy ilyen úthiba közvetlen egy kapubejárat előtt, és senkinek nem jut eszébe bejelenteni, sem a közterületeseknek, sem a csatornaműveknek. Inkább beledobálja a szemetet és röhög mások kárán.
 
A napokban hazafelé jövet láttam egy mukit feküdni az úton. Fejjel az úttesten, lába a járdán. Szinte megágyazva aludt vagy mi. Minden járókelő kikerülte, csak nézték. Én is kikerültem a kocsival, és csak néztem a visszapillantó tükörben.
 
Miért is?


Értékeld a cikket!
{extravote 3}



Mindenféle cimke

3D 3D nyomtatás Ableton AJAX bútor C++ CraftBot CSS effekt EG eladó Fincy GO. HTML ifjúsági ingyenes Javascript JQuery KORG m50 KORG R3 Kraftwerk lakás LFO pedál PLA RADIAS-R SQL szoftver V-PATCH WEB Windows